Pages Navigation Menu

Spreekbuis van de Lateral Boys

Categories Navigation Menu

Route naar play-offs

Fortuna Sittard heeft zich ten doel gesteld de play-offs te halen. Maar hoe weten we gedurende de competitie of we op schema liggen? Misschien treffen we wel makkelijke of juist lastige tegenstanders vroeg of juist laat in het seizoen, waardoor de tussenstand op de ranglijst een vertekend beeld geeft?


Het afgelopen seizoen pakten we 48 punten§. Dat waren er zes te weinig voor een plek in de play-offs. We moeten het dit seizoen dus zeer waarschijnlijk beter doen dan vorig seizoen om de play-offs te halen.

De blauwe lijn in onderstaande figuur toont de ontwikkeling in Fortuna’s puntentotaal als je de resultaten van het seizoen 16/17 toepast op de speelkalender van het seizoen 2017/2018¶.

De rode lijn geeft het huidige puntentotaal weer. Zit de rode lijn boven de blauwe lijn, dan pakten we dit seizoen meer punten dan vorig seizoen tegen dezelfde tegenstanders. Kortom, rood boven blauw betekent dat we het beter doen dan vorig seizoen. Iets om vroeg in het seizoen in de gaten te houden.

De oranje lijn geeft het puntentotaal weer van de momenteel hoogstgeklasseerde ploeg die op een plek staat op de ranglijst die geen recht geeft op deelname aan de play-offs§§. Rood moet dus boven oranje eindigen. Iets om op de langere termijn in de gaten te houden.


§ Waarvan de KNVB er ons negen afpakte, maar dat terzijde.

¶ Vorig seizoen speelden we niet tegen NEC Nijmegen, Go Ahead Eagles en Jong AZ. We gebruiken de resultaten uit het vorige seizoen tegen respectievelijk VVV Venlo, NAC Breda en Achilles’29 als vervangers.

§§ We gaan er hier voorlopig vanuit dat alle periodetitels terechtkomen bij ploegen die zich ook via de ranglijst plaatsen voor de play-offs.