Pages Navigation Menu

Spreekbuis van de Lateral Boys

Categories Navigation Menu

Nao Achtere?

De belangrijkste wedstrijd is de eerstvolgende“. Het is een cliché dat je spelers, trainers en clubbestuurders vaak hoort gebruiken. Verder kan het ook niet ontkend worden dat supporters leven bij de waan van de dag. Nergens kan het tij zo snel keren als in voetbal. Daar vormt Fortuna Sittard ook geen uitzondering op. Gevolg is, dat het verleden van onze club al gauw ondergesneeuwd raakt. En dat is erg jammer, want die club van ons heeft een rijke geschiedenis.

In de rubriek ‘Nao Achtere’ maken we dus even pas op de plaats en blikken terug in de geschiedenis van Fortuna Sittard (en haar voorgangers). We doen dat op drie manieren. Ten eerste, presenteren we een chronologisch overzicht van de geschiedenis van Fortuna Sittard. Ten tweede, laten we de beste voetballers die het geel/groen (van FSC en Fortuna Sittard), het groen/wit (van Fortuna ’54) of het geel/blauw (van Sittardia) hebben gedragen de revue passeren in de: Eeuwige Top ’54. Ten slotte, komen de ietwat mindere goden die zich in ons shirt hulden langs in de rubriek: vergeten en vergeven. Want hoe je het ook went of keert het was niet altijd hosanna in Sittard en daar lopen we niet voor weg.

Ook in de rubriek aandacht voor de stad Sittard. Met alle aandacht voor Fortuna zou je bijna vergeten hoe mooi de stad eigenlijk wel niet is.


Seizoensoverzichten

De Eeuwige Top ’54

Vergeven en Vergeten

De stad Sittard

Fortuna’s doopceel

Topschuttersranglijst